Wednesday, May 28, 2008

Ο γρηγορότερος 256GB SSD από την Samsung

Η Samsung πιστεύει πως οι φορητοί υπολογιστές είναι κοντά σε μία δεύτερη επανάσταση.Η εταιρία ανακοίνωσε έναν solid state δίσκο (SSD) στα 256 GB που υποστηρίζει πως θα είναι ο γρηγορότερος ανάμεσα στους άλλους του είδους του.
Πιστεύουν πως θα βοηθήσει στην αλλαγή των παραδοσιακών σκληρών δίσκων στους φορητούς υπολογιστές. Η ταχύτητα, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και η αξιοπιστία τους, θα αποτελέσουν σημαντική πρόοδο - ειδικά στους φορητούς υπολογιστές.



Ο νέος δίσκος της Samsung , θα είναι από τους μικρότερους της ιδίας με μήκος 2.5 και πάχος 0.37 ίντσες αντίστοιχα. Το μέγεθός τους είναι κάτι που τους κάνει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα σε εξαιρετικά λεπτούς αλλά και σε φορητούς υπολογιστές με χαμηλό βάρος. Ίσως όμως το πιο αξιοσημείωτο γεγονός να είναι πως οι δίσκοι θα έχουν περίπου ίδιο μέγεθος με αυτό των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων παραδοσιακών αλλά επίσης με μειωμένο κόστος κατασκευής.

Η ταχύτητα ανάγνωσης στον Sata II δίσκο θα φθάνει τα 200MB/δευτερόλεπτο (read speed) ενώ η ταχύτητα εγγραφής θα είναι στα 160MB/δευτερόλεπτο. Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία multi-level cell αντίθετα με την ακριβότερη τεχνολογία αποθήκευσης single level cell.

Πιστεύεται πως η Samsung θα ξεκινήσει να κατασκευάζει μαζικά τους SSD πριν το τέλος αυτής της χρονιάς, με δείγματα για το κοινό διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο.

Μία έκδοση του 256GB SSD με μέγεθος 1.8 ίντσες , υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο του 2008.

Πηγές: engadget.com

No comments: