Tuesday, May 13, 2008

Έρχεται ο Microsoft Internet Explorer 8


Η εταιρία σχεδιάζει να διαθέσει την πρώτη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής (IE8 Beta 1) μέσα στο πρώτο μισό του 2008. Δεν αποκαλύπτονται πιθανές καινοτομίες και νέα χαρακτηριστικά.

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2008 -- H Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν την εταιρία να δουλεύει ήδη την επόμενη έκδοση της web browsing εφαρμογής της, Internet Explorer 8. Η εταιρία σχεδιάζει να διαθέσει την πρώτη δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής IE8 Beta 1) μέσα στο πρώτο μισό του 2008, ενώ δεν σκοπεύει -τουλάχιστον όχι ακόμη- να αποκαλύψει πιθανές καινοτομίες και νέα χαρακτηριστικά.

Στόχος της νέας εφαρμογής θα είναι η υποστήριξη πολλών standards χωρίς ωστόσο να «χαλάσει» το ήδη υπάρχον WEB. Η Microsoft αναφέρει πως, τουλάχιστο σε εργαστηριακό επίπεδο, ο IE8 στη λειτουργία «standards mode» μπορεί και περνά με ευκολία το «ACID2 Browser Test» - το ACID2 είναι ένα τεστ που εξετάζει πόσο καλά μπορεί να συμπεριφερθεί ένας web browser απέναντι σε αρκετά και διαφορετικά web standards.

Καθώς πολλές ιστοσελίδες σήμερα είναι σχεδιασμένες να εμφανίζονται σωστά σε συγκεκριμένους browsers και με βάση τα δικά τους standards, σκοπός της Microsoft είναι να ενθαρρύνει και να προωθήσει την διαλειτουργικότητα στον χώρο των web developers. Η νέα δυνατότητα του Internet Explorer 8 θα προσπαθήσει να είναι συμβατή με τα standards των εφαρμογών που ανταγωνίζεται (π.χ. Mozilla Firefox, Opera, Safari), έτσι ώστε σε άλλους browsers, οι ιστοσελίδες να συνεχίζουν να παρουσιάζονται (rendered) με βάση τα δικά τους standards.

Σύμφωνα με τη εταιρία, σκοπός της Microsoft είναι να παρουσιάσει την επόμενη γενιά των WEB Browser εφαρμογών που θα είναι σχεδιασμένη για το νέο Διαδίκτυο, κάνοντας την πλοήγηση σε αυτό -μα και τη χρήση των υπηρεσιών του- ασφαλέστερη και ευκολότερη.

No comments: