Monday, June 11, 2007

Η Apple ανακοινώνει Windows browser


H Apple έχει λανσάρει μία έκδοση του web browser της, Safari, για τα Windows, ανταγωνιζόμενη πρόσωπο με πρόσωπο τον Explorer της Microsoft και τον Mozilla Firefox.

Ο Διευθύνων Steve Jobs είπε ότι η Apple στοχεύει ψηλά και ήθελε να διευρύνει το 4,9% μερίδιο αγοράς που κατέχει ο Safari.

Ο κ. Jobs μιλούσε σε ένα συνέδριο για developers για τα προϊόντα της Apple, στο San Francisco της California. Είπε πως ο Safari ήταν «ο ταχύτερος browser στα Windows», λέγοντας πως ήταν δύο φορές γρηγορότερος από τον Internet Explorer.

Μία δοκιμαστική έκδοση του Safari 3 για Windows XP, Vista και Apple Macs με OSX είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της Apple. H Apple ελπίζει να αντιγράψει την επιτυχία του iTunes που αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές και σε Macs και σε Windows.

«Νομίζουμε πως οι χρήστες Windows θα εντυπωσιαστούν όταν δουν πόσο γρήγορο και ενστικτώδες μπορεί να γίνει το web browsing με τον Safari», είπε ο κ. Jobs.

Ο κ. Jobs χρησιμοποίησε το συνέδριο για να επιδείξει τα νέα χαρακτηριστικά του προσεχούς λειτουργικού συστηματος για Macs που ονομάζεται Leopard.

No comments: