Thursday, June 21, 2007

Εξαγορά του MySpace από το Yahoo?


Ο οργανισμός News Corporation του Rupert Murdoch εξετάζει την πώληση του πασίγνωστου πλέον δυκτιακού τόπου MySpace στο Yahoo σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

Η εφημερίδα News που ανήκει στη News Croporation, δημοσίευσε οτι η ιδιοκτήτρια εταιρία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις, προσφέροντας τμήμα της κινητής περιουσίας της στο Yahoo, ως μέρος μιας γενικότερης διαπραγμάτευσης των δυο εταιριών.

Οι Times, ανέφεραν ότι η News Corporation ζητάει ποσοστό 25% συμμετοχής στο Yahoo ως αντάλλαγμα για την παράδωση του My Space, το οποίο εξαγόρασε από τη News Corporation με το αντίτιμο των 580 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Η αντίδραση του Yahoo δεν είναι γνωστή ακόμα, μετά την παραίτηση του ανώτερου διοικητικού στελέχους της Terry Semel.

Σύμφωνα με αναλυτές, τo My Space θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο του Yahoo , απέναντι στον μεγαλύτερο εχθρό του, το Google.

Ωστόσο, ο νέος CEO του Yahoo, Jerry Young, o οποίος συμμετείχε στην ίδρυσή του, είχε θέσει ως στόχο να αναζωογονήσει την εταιρία αν και σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η εταιρία αποτελεί μεγάλο στόχο αυτή τη στιγμή.

Επίσης, οι Times αναφέρουν πως οι συζητήσεις μεταξύ Yahoo και News Corporation αποτελούσαν ανιχνευτικές κινήσεις και των δυό πλευρών και θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη λήξη των διαπραγματεύσεων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το Yahoo αυτή τη στιγμή, αξιολογείται στα $37 δισεκατομμύρια δολλάρια, πράγμα που σημαίνει πως η News Corporation θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό που κυμαίνεται περίπου στα $12 δισεκατομμύρια δολλάρια για ένα μέρισμα 25% στην εταιρία.

No comments: